top of page
barneboka "grønnhette" i samarbeid med wwf

 

Det var en gang natur.

Litt av den finnes fortsatt.

 

Slik starter eposet GRØNNHETTE, en ikke helt satirefri fortelling om en ulvunge på tur i Østmarka.

 

De skarpeste ordkunstnerne blant dere vil kanskje gjette at tittelen er en parodi på Rødhette, og ha rett i det. Eventyret om Rødhette og ulven har altfor lenge vært hovedkilden til kunnskapen om ulv i utvalgte strøk av landet, virker det som, og fryktbasert forvaltning med vikarierende motiver blir ofte resultatet. Dette tar seg ikke ut. Temaet byr på så mye å ta tak i, at her har utfordringen vært å begrense seg. Samtidig er det fint å kunne henvende seg til små barn, som ennå ikke har forlest seg på naturhatske kommentarfelter og hjernevasket seg selv.

Vi vil vise at naturen rundt oss er fin. Selv med dyrelivet intakt. Historien er småskummel og skøyeraktig og kommer uten pekefinger - og definitivt uten pekefingeren på avtrekkeren.

Barnebøker skal helst handle om å miste sine nærmeste, illustreres med naivistisk skraverende bløtblyant, og hovedsaklig henvende seg til juryer. Vi vet det. Likevel har vi valgt en fargerik og frisk dekorativ stil, med leken bruk av teksturer og fotocollage. For ja: boka er faktisk ment for barn. Selv om enkeltpoenger også sikter på foreldrene, som en bonus til alle som leser for barna sine. Slikt klarer vi ikke å venne oss av med.

WWF står for utgivelsen, og bidrar med faktastoff og tall om ulvesoner og forvaltning.

Situasjonen kan definitivt bedre seg for norske rovdyr; det skal jammen ikke mye til, etter de siste årenes skremmende politiske heksejakt. Vi håper iallfall at vi gjør vårt her. GRØNNHETTE er boka Norge definitivt trenger, og vi trenger den NÅ.

Halvparten av inntektene går rett til WWFs arbeid for å beskytte norske rovdyr.

Kjøp Grønnhette her!

bottom of page