top of page
sagaen om rælingene

Kudos til Rælingen kommune for å gå nye veier!

Med et folketall i kraftig vekst og mange nye innflyttere, bestemte kulturetaten i den sentrale østlandskommunen seg for å by innbyggerne på litt veldramatisert lokalkunnskap via en tegneseriebok. Vi var ikke vonde å be. Med kilder som egen oppvekst i Rælingen, en kloss av en bygdebok fra 1950 og et svært aktivt historielag, fant vi materialet vi trengte.

"Sagaen om Rælingene" har blitt et brukbart spennende tegneserieverk, der narrativet tar for seg en gjeng skoleungdom på kulturvandring i bygda idag som plutselig møter en fager historieforteller utenfor jaktslottet Huldreheim -  et bygg som beviselig ble revet for seksti år siden ...

Legender og sagn går hånd i hånd med historiske hendelser, popkulturelle referanser og lokalharselas når Rælingens historie pensles ut av historiefortelleren Mari Kollen, i en sjanger vi kan kalle, vel, realistisk fantasy.

Albumet kommer i stiv perm og forseggjort design. Opplaget er på solide 5000. Blant annet skal det deles ut klassesett til skolene. Lokalhistorie står på pensumlista i barneskolen, men blir ofte hoppet over i undervisningen. Den fella unngår Rælingen nå å gå i. En stor takk til både avtroppende og nyansatt kultursjef, Kirsten Hauso og Rune Thieme, for et tøft prosjekt og fabelaktig oppbacking underveis!

bottom of page