top of page
vål´enga: vi vil alltid værra her

Vi lanserer tegneserieboka om Vålerenga i tospann med klubblegende Anders Krystad!

 

Anders har skrevet en historie for alle med blått hjerte, fra lokalpatrioter og skoleungdom til beinharde klansmedlemmer og beleste historieentusiaster. Sveen & Emberland har dramatisert og illustrert boka med friske streker.

 

På fakta- og bydelshistorikk har vi fått med oss selveste Bjørn Arild Gjerdalen og Jarle Teigøy. Vålerenga Fotball og Klanen er også ombord som samarbeidspartnere.

Vi møter Erik og Samira, to oppegående unger som bor i Totengata og spiller i klubben. Fortellingen følger duoen på et dypdykk ned i Vålerengas historie gjennom en lang og mørk natt innelåst på Intility Stadion. Det viser seg også at det skjer skumle ting i området rundt Valle. «Særlig mer får dere ikke vite nå. Jeg skriver om sjela til Vål ́enga» slår Anders fast. Sjela kjenner han bedre enn de aller fleste. Anders har vært daglig leder i klubben, talsperson for Klanen, og Enga-fan siden han gikk i kort-bukser. Han sitter på mange historier han kanskje ikke burde fortelle - ofte fordi han var innblanda sjøl - og hinter derfor om eksklusive detaljer: «Dette blir ikke enda en runde med historier alle har hørt før» lover han. Til og med garvede Vål´enga- kjennere vil støte på ukjente episoder fra innsiden i denne kjærlighetserklæringa av ei bok om Oslos stolthet.

Boka kommer i salg til seriestart. Det blir et episk og forseggjort verk på 48 sider med solid hardcover og skikkelig papirkvalitet. Utgiver er Kolofon Forlag.

bottom of page