top of page

Butikk

LSK - Historien om Sportsklubben med egen by

Lillestrøm er bortimot synonymt med LSK. Siden 1917 har Sportsklubben holdt fanen høyt hevet for hele Romerike, med et mulig unntak for den grårøde breddefotballnaboen på den andre siden av Sagdalen. I lange perioder har LSK også vært en bunnsolid maktfaktor innen norsk fotall, både på og utenfor banen, og fått fram ballatleter og personligheter i hopetall.

 

Slikt blir det mye deilig historikk av. De aller ypperste høydepunktene, og enkelte lavpunkter, får du servert i denne boka. Attpåtil i tegneserieform, med blekket finjustert for å tekkes alt fra beinharde Kanaris til den hardt prøvede yngre garde (som ingen kan beskylde for å være medgangssupportere), Romerikspatrioter, og historieinteresserte lesere generelt.

Det eksisterer garantert andre bokverk som skildrer Fuglas historie i hakket mer detaljert form, men ingen av dem kan matche ”LSK - Historien om Sportsklubben med egen by” på kombinasjonen av dramatiseringer rundt hva som fort kan ha skjedd bak kulissene underveis, og dens nærmest forbilledlig subjektive omgang med kildefakta.

 

Boka er produsert av Sveen & Emberland, livslange LSK-patrioter fra rett over Rælingsbrua begge to.

BESTILL HER

Sagaen om Rælingene

Ved Ramstadsjøens islagte bredder ruver et gammelt jaktslott. Fem unge rælinger inviteres inn av vertinnen, Mari Kollen, til en tidsreise de sent vil glemme. Mari vet nesten mystisk mye om de utroligste historier, sagn og legender fra Rælingen.

 

"Med et folketall i kraftig vekst og mange nye innflyttere, bestemte kulturetaten i den sentrale østlandskommunen seg for å by innbyggerne på litt veldramatisert lokalkunnskap via en tegneseriebok. Vi var ikke vonde å be. Med kilder som egen oppvekst i Rælingen, en kloss av en bygdebok fra 1950 og et svært aktivt historielag, fant vi materialet vi trengte."

Legender og sagn går hånd i hånd med historiske hendelser, popkulturelle referanser og lokalharselas når Rælingens historie pensles ut av historiefortelleren Mari Kollen, i en sjanger vi kan kalle, vel, realistisk fantasy.

 

BESTILL HER

Tutu og Det Magiske Rommet

Bli med den vennlige bilen Tutu på eventyr!

 

For lenge siden ble det laget et bilmerke som het Morris Mini på en stor fabrikk i England. I 1960 produserte fabrikken en liten magisk spesialutgave av denne bilen. Fabrikken kalte den Tutu. Tutu var rød med sorte lister. Han ble utstyrt med ni skjerf i forskjellige farger. Det er alle fargene i regnbuen, i tillegg til hvit og svart. Hvit er en refleksjon av alle farger og svart er fravær av farge, men vi kaller de farger likevel. Hver av de ni fargene har sin helt egen betydning og egenskap. Skjerfene skulle hjelpe Tutu med å finne gode løsninger, og gi han forståelse og kunnskap til å hjelpe barn han møtte. 

 

Nå står Tutu på et gutterom i et murhus i en liten by. Han bor her sammen med Joakim, Lisa og foreldrene deres. På en reise for lenge siden fant foreldrene Tutu hos en brukthandler, og tok han med hjem til barna sine. Joakim og Lisa lekte mye med Tutu. I starten. Etterhvert fikk de så mange andre nye leker å leke med. Nå er Tutu overlatt til seg selv, glemt på en kommode. Det er på tide å ta grep!

 

Tutu og Det Magiske Rommet byr på varme fortellinger for koselige lesestunder. Boken inviterer også til enkle pedagogiske diskusjoner med barna.

BESTILL HER

Sleivdal IL - Tabellen er lang!

200 sider tettpakket nonsens. Soleklare høydepunkter. Marianergropdype nedturer. Raust med friskt bonusmateriale. Til og med sorterte tjuvglimt inn i den kreative skaperprosessen bak hele spetakkelet. 

 

Bare å sette seg godt til rette foran godstolen, som fotballkommentator Øivind Johnsen så velmenende formulerte det, og nyte timer med hardt sprikende lesestoff om trenergallionsfiguren Hallvar Thorkildsen, scoringsmaskinen Goliat Siklesæter, steglette Martin Hval, og resten av galleriet fra bygda Gud ikke bare glemte, men fortsatte å overse. 

 

Vi lover masse gøy for unge fotballentusiaster og høytidsstemt, sepiasløret mimring for gamle BOING-lesere!

BESTILL HER

Grønnhette

GRØNNHETTE bør handles i stabler. Da har du gavene klare til jul og alt av barnebursdager i overskuelig framtid. Dette er tid og stress spart, det vet vi selv med barn som stadig skal på bursdagsfester hos venner og klassekamerater. Halvparten av bokinntektene går dessuten rett til WWFs arbeid for norske rovdyr. Boka er både en gøyal presang, og en gave med mening som gir ringvirkninger holdningsmessig. 

Vi vil vise at naturen rundt oss er fin. Selv med dyrelivet intakt. Historien er småskummel og skøyeraktig og kommer uten pekefinger - og definitivt uten pekefingeren på avtrekkeren.

Vi anbefaler at folk handler boka direkte på nettsiden til WWF Verdens naturfond. Da går enda mer av potten tilbake til WWFs arbeid for norske rovdyr. Boken kan også kjøpes i vanlig bokhandel, både i butikk og på nett.

BESTILL HER

bottom of page