Karikaturtegninger i ny humorbok

BAK FASADEN

Rune Dahl Bjørnsen har skrevet en herlig farse om hva som foregikk bak veggene i den rødgrønne regjeringen til Jens. Poengene kommer tett som hagl, og historien byr på flere “visste jeg det ikke!-øyeblikk” for alle med et snev av interesse for norsk politikk. Sveen og Emberland Illustrasjon har hatt gleden av å karikere rolleinnehaverne i utvalgte situasjoner underveis!

«Dette er en hysterisk, satirisk komedie om det politiske liv bak fasaden i den rødgrønne regjeringen. På statsministerens kontor flyr de temperamentsfulle rødgrønne damene inn og ut for å vinne sine seire. Og for å sitere en kilde i regjeringsapparatet - som selvsagt helst vil være anonym: "Hadde det ikke vært for Karl Eirik (samordningsministeren) hadde aldri denne regjeringen holdt sammen så lenge!" Og når Jens i sin biografi skriver at "særlig SV's program oppfattet vi som totalt urealistisk", kan man jo skjønne at her var det ingen dans på AP-roser! Og smykkegaver, ulovlig partistøtte, manipulerte forskningsrapporter og statsråder som hevet seg over loven, gjorde det selvsagt ikke noe bedre. Det gjorde heller ikke rovdyrene! 

Fortellingen tar utgangspunkt i et grelt eksempel på symbolpolitikk, - en sak man ikke skulle tro var sann! Her spinnes virkelighet og fantasi sammen i en politisk farse der det ikke alltid er lett å vite hva som er hva. Så denne boken - med fargerike illustrasjoner - kan man lese med et stort smil om munnen fra begynnelse til slutt. Men den kan sikkert fremprovosere andre reaksjoner også ...»

Boka er i salg nå. Kjøp den her.

 
Ivan Emberland