SKAFF DEG SLEIVDAL-BOKA!

SLEIVDAL IL - TABELLEN ER LANG!

Praktverket om Sleivdal IL er endelig her! (Klikk for visning i Adobe Spark)

Etter 20 års karriere i det legendariske fotballbladet BOING (nå Kickerz), tar tegneserien om den rekordudugelige fotballklubben Sleivdal IL steget inn i bøkenes verden.
Samleboka “Tabellen er lang!” byr skamløst på utvalgte høydepunkter og lavpunkter fra album, episoder og striper. Seriekavalkaden toppes elegant med grundig bakgrunnsstoff og sprellende ferskt materiale, og spetakkelet klokkes inn på pene 200 sider. Alle de som kjenner Sleivdal vet hva de kan vente seg av harselas, vås og fotballmoro. Nye lesere får akkurat det samme!

Sleivdal IL har alltid vært en serie for fotballelskende barn. Samtidig har forfatterne sjelden spart seg muligheten til å legge inn raust med hint og vink til voksne lesere, og pepret stoffet med både besk samfunnssatire og kulturelle referanser de færreste tar - uten å ødelegge for mye. Med et arkiv på rundt 4000 sider har det vært nok å plukke fra. Boka står derfor fjellstøtt på egne knotter.

Hele figurgalleriet dukker selvsagt opp. Det blir glade gjensyn med trener Hallvar Thorkildsens hyppige raserianfall, Siklesæter-finta, Martin Hvals dype midtbaneløp i retning pølsekiosken, og klassiske episoder som må ha formet dagens generasjon av stadig dårligere landslagsspillere.

Skaperne Ivan Emberland og Øyvind Sveen rakk å utdanne seg på Westerdals før skolepengene gikk til himmels. Begge tegner og skriver. Fotballmessig kan duoen vise til beskjedne karrierer. Noen lysglimt ble det likevel: Øyvind noterte seg for fem kamper og to mål for Marlin Coast Hornets i Queensland Premier League før kneet gikk heden, mens Ivan både var deltaker på Tom Lunds fotballskole og Rælingsmester i slalåm. Under fanen Sveen & Emberland har de hatt 8000 tegneseriesider på trykk i tolv land.
“Sleivdal IL - Tabellen er lang!” er deres første utgivelse på Kolofon Forlag.

ISBN: 9788230014479
Innbundet
Antall sider: 200
Forlag: Kolofon

Ivan Emberland