Fotballreportasje fra Rio de Janeiro

Clube de Regatas do Flamengo tok Europa på sofaen i 1981. King Kenny og et stjernespekket Liverpool FC kom til Tokyo som enorme favoritter, men fikk regelrett juling av Zico og Mengão fra Rio de Janeiro. Rytmisk og nådeløst. Kattens dans med musen. Finalen i interkontinentalcupen endte 3-0 til de søramerikanske mesterne, og fotballverden fikk et varsku om at store ting var på gang i Brasil. Flamengo bidro der og da til sambafotballens renommé, og i årene som fulgte ble klubben storleverandør av spillere til fantastiske årganger av Seleção Brasileira - det brasilianske landslaget. Fotballmagasinet 4-3-3 har delt en kanne kaffe med klubb- og landslagslegenden Leandro, i Brasil ofte nevnt som tidenes beste høyreback. Vi har også blitt med veteranlaget Flamengo Master på trening, der gamle stjerner som Andrade, Adílio og Júlio César «Uri Geller» fremdeles holder dansen gående.

Ivan Emberland har vært i Rio de Janeiro og snakket med noen av stjernene fra 80-tallets Flamengo. Les hele reportasjen i septemberutgaven av fotballmagasinet 4-3-3!

 
Ivan Emberland