Vellykket lansering av kortreist bok

Bestillingsverket Sagaen om Rælingene ble endelig tilgjengelig søndag 10. september.

Med bram og brask rundet Rælingen av Kulturuka i kommunen med dans og sceneopptredener på Bygdetunet, der ett av innslagene var boklansering av boka vår med lokalhistorikk i tegneserieform. Gledelig nok hadde folk trosset solskinnet og møtt opp i hopetall, og køen ved bibliotekets salgsstand var overraskende lang i bortimot tre kvarter. Ikke siden Raptus-festivalen i 2003 har vi signert flere bøker, og kanskje ikke engang da. Dessuten ser jo sluttresultatet svært bra ut, da. Fra forseggjort trykk, til gjennomarbeidet grafisk design. Å holde ´Sagaen om Rælingene´ i hendene er en ren fornøyelse - og det er ikke engang våre ord!

Her er det nemlig åpenbart at tegneserie-sjangeren fungerer flott som formidler av kunnskap. Eller som formidler av infotainment, kan vi kanskje si. Formatet passer ypperlig til å fortelle dramatiserte versjoner av historien til ikke bare kommuner, men også selskaper og organisasjoner. En rimelig dokumentarfilm i strekform, rett og slett, der spesialeffekter og statister er gratis, og humor og spenning fungerer uvanlig godt som virkemidler i samspill med gjenkjennelseseffekten et slikt internt prosjekt gjerne spiller på.

Alle har en historie å fortelle. Der kommunen har innbyggere, har selskaper ansatte og organisasjoner en medlemsmasse som ville elske en slik sjanse til å sette seg bedre inn i historien til sine omgivelser. Maken til definerte og velvillig innstilte målgrupper skal du lete lenge for å matche.

Sveen & Emberland satser videre på å produsere flere bestillingsverk i samme gate. Vi kan fortellingsteknikken, og vi har full kontroll på research-biten. Ta kontakt med oss dersom du er interessert i å få utført et liknende prosjekt.

 
Ivan Emberland