Illustrert barnebok: `Jagerfly på vingene´

JAGERFLY PÅ VINGENE

Med norske militære operasjoner i Midt-Østen som bakteppe, har Greta Aune Jotun skrevet en sart, sår og gripende barnebok om en liten gutt som prøver å takle at pappaen hans sendes på pilotoppdrag til krigsområdene.

Forfatteren har en rekke barnebøker på store forlag på samvittigheten, og det var stor moro å få utforme grafikkken til hennes siste verk. Ikke minst fordi Greta også er billedkunstner, og dermed hakket mer opptatt av det visuelle uttrykket enn de fleste kollegaene sine.

Rent teknisk har vi boltret oss mye med collage-teknikker og ikke minst teksturer på omslaget og de sju illustrasjonene mellom permene. Målet har vært å formidle og forsterke tonen i teksten, en tone vi oppfattet som relativt taktil.

Boka byr på sterke muligheter for samtaler mellom lyttende barn og lesende voksne, og serverer i tillegg en delikat twist på slutten av historien. 

 

 

 

Ivan Emberland