Vietnamesiske forsider

Engelskspråklige iAMHCMC er en månedsavis med stort nedslagsfelt i 10-millionersmetropolen Ho Chi Minh City - eller Saigon som byen helst kalles av innbyggerne sine. Hvert nummer dykker dypt ned i et tema av interesse for expats og internasjonalt orienterte saigonesere. Hittil i år har utdanning, business, uteliv og eiendom fått prege hver sin utgave.

Sveen & Emberland Illustrasjon lager alle forsidene til iAMHCMC i 2017. Dette er en pen sjanse til å eksperimentere med ulike stilarter. Sålangt har vi sveipet innom naivistisk norsk barnebokstrek, lokalt propagandeplakatinspirert uttrykk, computer-ikonografi og tegneserieestetikk. Og verre skal det bli.

Som designby har Saigon gått fra totalhavari til svært spennende på seks-sju år. Nivået på visuell profilering og forståelse er ikke til å kjenne igjen. Andreplassen i World Economic Forums kåring av verdens mest dynamiske byer i 2017 slår fast at omveltningen er gigantisk. Når ting skjer i Asia, da skjer de fort.

 
Ivan Emberland