Granatsjokk av Trond Vernegg er i hyllene!

Spenningsromanen Granatsjokk av Trond Vernegg ble lansert i bokbad med redaktør Per-Egil Hegge, høyesterettsadvokat Cato Schiøtz og førstebibliotekar Runar Jordåen, leder av Skeivt arkiv. Spenning, krig og etterkrigsoppgjør, hemmelige brorskap, spekulative finansinstitusjoner og forbudt kjærlighet er hovedingrediensene i Granatsjokk, som er en frittstående oppfølger til fjorårets spenningsroman Forbindelsene.

Read More
Ivan Emberland
Vit hva du drikker

Før drakk folk. I dag er de "interesserte i øl". Organisasjonen "Vit hva du drikker" reiser rundt på landets ølfestivaler og opplyser om alkoholsvake bryggalternativer ...

Read More
Ivan Emberland
Hvorfor skal pyser få nekte deg og meg naturopplevelser?

Vi i Sveen & Emberland Illustrasjon har begge vokst opp i Rælingen ved Østmarka. Terrenget her har alltid hatt noe vilt og vakkert ved seg, noe litt mindre Kikut- og søndagsturaktig enn Nordmarka. Likevel var det først i 2011 at Østmarka virkelig rykket opp i toppdivisjonen. Da kom kamerabildene av ulvefamilien som hadde slått seg ned i traktene våre. I kornete sorthvitt, med lysende hvite blitzøyne. Endelig hadde det utemmede terrenget fått et dyreliv som sto i stil. For, i ordets egen mening: villmark uten vilt, er bare mark.

Read More
Ivan Emberland
Vellykket lansering av kortreist bok

Med bram og brask rundet Rælingen av Kulturuka i kommunen med dans og sceneopptredener på Bygdetunet, der ett av innslagene var boklansering av boka vår med lokalhistorikk i tegneserieform. Gledelig nok hadde folk trosset solskinnet og møtt opp i hopetall, og køen ved bibliotekets salgsstand var overraskende lang i bortimot tre kvarter. Ikke siden Raptus-festivalen i 2003 har vi signert flere bøker, og kanskje ikke engang da. Dessuten ser jo sluttresultatet svært bra ut, da. Fra forseggjort trykk, til gjennomarbeidet grafisk design. Å holde ´Sagaen om Rælingene´ i hendene er en ren fornøyelse - og det er ikke engang våre ord!

Read More
Ivan Emberland
Bygdehistorie i tegneserieform

Kudos til Rælingen kommune for å gå nye veier!

Med et folketall i kraftig vekst og mange nye innflyttere, bestemte kulturetaten i den sentrale østlandskommunen seg for å by innbyggerne på litt veldramatisert lokalkunnskap via et tegneseriealbum. Vi var ikke vonde å be. Med kilder som egen oppvekst i Rælingen, en kloss av en bygdebok fra 1950 og et svært aktivt historielag, fant vi materialet vi trengte.

Read More
Ivan Emberland
Workshop med Den kulturelle skolesekken

I en epoke med hissig internasjonal politisk retorikk, fake news og massivt press på journalistikken i form av innholdsmarkedsføring, passer det godt å lære å kjenne igjen virkemidlene brukt i propaganda. Dette er bakteppet for vår workshop for 10. klasse, som vi har kalt "PROPAGANDA - Politisk kunst og kunstneriske virkemidler i politikken". På en måte er dette tegning, form og farge-versjonen av de siste hundre årenes krigshistorie. Nå er første uke i felt unnagjort, og både vi og elevene så ut til å ha hatt godt utbytte av opplegget.

Read More
Ivan Emberland
Karikaturtegninger i ny humorbok

Rune Dahl Bjørnsen har skrevet en herlig farse om hva som foregikk bak veggene i den rødgrønne regjeringen til Jens. Poengene kommer tett som hagl, og historien byr på flere “visste jeg det ikke!-øyeblikk” for alle med et snev av interesse for norsk politikk. Sveen og Emberland Illustrasjon har hatt gleden av å karikere rolleinnehaverne i utvalgte situasjoner underveis!

Read More
Ivan Emberland
Vietnamesiske forsider

Engelskspråklige iAMHCMC er en månedsavis med stort nedslagsfelt i 10-millionersmetropolen Ho Chi Minh City - eller Saigon som byen helst kalles av innbyggerne sine. Hvert nummer dykker dypt ned i et tema av interesse for expats og internasjonalt orienterte saigonesere. Hittil i år har utdanning, business, uteliv og eiendom fått prege hver sin utgave

Read More
Ivan Emberland
Julemat fra Norge

Aftenposten Forlags kulinariske flaggskip, Mat fra Norge, er i hyllene med årets julenummer. Som en edel gest til bladets redaktør har Ivan tilberedt en reportasje om norsk klippfisk på brasilianske juletallerkener, lekkert servert med tropiske stemningsbilder og smakfull lay-out over hele ni retter. Unnskyld, ni sider. 

Read More
Ivan Emberland